Als u gaat solliciteren op een vacature voor advocaat zijn er een aantal dingen waar u op dient te letten. Door aandacht te besteden aan deze punten hier misschien vooraf nog aan te werken vergroot u de kans om in aanmerking te komen voor de vacature advocaat.

Om te beginnen dient u natuurlijk over een geschikte opleiding te beschikken als u wilt solliciteren voor de vacature advocaat. Vaak heeft u zich tijdens uw opleiding gespecialiseerd in een bepaald soort recht, om uw kansen te vergroten bij een vacature helpt het als uw expertise aansluit bij wat het bedrijf nodig heeft. Des te specifieker u kunt solliciteren des te groter de kans is dat u de baan krijgt.

Verder is het vaak belangrijk dat u al ervaring heeft in het vakgebied. Het helpt dus als u solliciteert op een vacature die aansluit bij de functie die u vervulde tijdens uw stage periode. Als u al langer werkzaam bent als advocaat dan kunt u het beste reageren op vacatures waar u een functie dient uit te voeren die u in het verleden al eerder heeft uitgevoerd.

Als u een nieuwe weg wilt in slaan met uw carrière als advocaat dan helpt een goede ervaring in ander rechtsgebieden enorm. Als u bijvoorbeeld strafpleiter wilt worden dan helpt het als u vergelijkbare ervaring heeft en niet uw gehele loopbaan actief bent geweest als bijvoorbeeld een scheidingsadvocaat.

Vacatures voor een advocaat via uw netwerk

Als u opzoek bent naar een vacature waar ze zoeken naar een advocaat dan kan dit af en toe best lastig zijn. Vaak als u klaar bent met uw studie dan heeft u al enkele contacten opgedaan in uw vakgebied als advocaat door de stage die u heeft gelopen.

De contacten die u heeft opgedaan zijn vaak de beste plekken om als eerste voor een openstaande vacature te vragen. Deze mensen kennen u en helpen u vaak beter dan anderen omdat ze al weten hoe u bent en wat u kunt. Ook kunnen deze mensen u in contact stellen met hun netwerk die u misschien nog meer vacatures kunnen voorleggen.

Vacatures voor advocaten op het internet

Een andere optie is om op het internet naar vacatures voor advocaten te zoeken. Het grote voordeel hiervan is dat u een enorm aanbod heeft en de kans dus groot is dat er een geschikte vacature vindt. Een nadeel hieraan is dat vaak geheel afhankelijk bent van uw CV, een erg goede CV is dus een vereiste als u online naar vacatures gaat speuren. Een tip die we u kunnen meegeven is dat het altijd verstandig is om eerst te bellen voordat u online gaat reageren. U kunt door te bellen al een goede eerste indruk maken op de werkgever.

Vacatures creëren

Ook kunt u verschillende bedrijven contacteren om te vragen of ze misschien een vrije vacature hebben. Door op deze manier te zoeken naar openstaande vacatures toont u durf en eigen initiatief en dat wordt vaak op prijs gesteld. U zult wel vaak nee horen over het algemeen omdat niet iedereen plaats heeft die u belt. Wel kunt u vragen of ze u direct willen contacteren als er een vacature vrij komt binnen het betreffende bedrijf. Ook heeft u kans dat een bedrijf een plek voor je maakt ongeacht dat ze zelf niet actief zoekende maakt. Een groot voordeel is dat u zelf kunt kiezen waar u naar toe belt, als u dus ergens terecht kunt is het op een plek naar uw eigen keuze.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 73

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op