Het is een misverstand te denken dat elke rechtszaak lang duurt. helaas is het wel zo dat er bepaalde wettelijke termijnen zijn die in acht genomen moeten worden.

Wettelijke termijnen

In het kader van 'hoor en wederhoor' krijgen zowel u als ook de tegenpartij de kans om uw standpunten uit te leggen aan de rechtbank. Dat kan soms op dezelfde dag, maar vaak ook niet. Deze termijn kunnen soms enkele dagen of zelfs enkele weken duren. Uw advocaat weet raad.

Bindende uitspraak

Een kantonrechter van een kantongerecht is bevoegd bindende uitspraken te doen. Een bindende uitspraak van een rechtbank wil zeggen dat beide partijen gehouden zijn aan de uitspraak die de rechter doet. Daarbij is vaak een partij die gelijk heeft gekregen. En dus is er ook een partij die ongelijk heeft gekregen. Onze advocaten geven duidelijk aan hoe zij uw kansen op succes inschatten.

Gewonnen zaak. En nu?

Gefeliciteerd! U hebt u zaak gewonnen. Daarmee is het nog niet afgelopen. De tegenpartij krijgt nu de tijd om de uitspraak in uw voordeel uit te voeren. Hebt u een geldbedrag toegewezen gekregen door de rechter? Het toegewezen geld bedrag staat veelal binnen 10 werkdagen op uw bankrekening. Let op: het geld bedrag zal veelal door uw advocaat geïnd. Vaak wordt ook een incassobureau ingeschakeld om het geld te innen. Maak duidelijke afspraken aan wie tegenpartij het bedrag dient over te maken.

Uw zaak evalueren

Indien onze advocaten te weinig houvast hebben om uw succesvol af te dwingen bij uw tegenpartij, dan zal een advocaat u laten weten dat wij u adviseren om de zaak niet aanhangig te maken. Wij willen namens onze cliënten namelijk zo veel mogelijk partijen winnen. Het staat u daarna vrij om uw juridische kwestie bij een andere advocaat buiten het netwerk van advocaatvoorauteursrecht.nl neer te leggen. Wellicht ziet deze advocaat wel een lichtpuntje in uw zaak! Een afwijzing onzerzijds biedt u dus wellicht nieuwe perspectieven elders.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 73

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op