Schakel voor het opzetten van een productenlijn met een nieuw merk de jurist merkenrecht in zodat uw ondernemingsbelangen optimaal worden beschermd. Een merk kan namelijk het succes van de product verkoop maken en breken, en dus is het van levensbelang dat het merk aantrekkelijk is. Het moet namelijk kwaliteit vertegenwoordigen waarbij de klant de juiste associatie heeft. Zodoende kunnen consumenten snel hun favoriete merk herkennen en daarop het aankoop gedrag aanpassen. Een merk dat na uw merk op de markt komt met vergelijkbare kenmerken zorgt namelijk voor concurrentie waarvan u mogelijk nadeel kunt hebben. Neem de merkenrecht jurist in de arm om uw merk afdoende te beschermen.

Een bedacht merk

Zodra u voor uw onderneming een merk heeft bedacht en gemaakt, dan heeft u over dat recht het intellectueel eigendomsrecht. Dit betekent dat het merk in principe beschermd is. Het is echter zo als u het merk bij een productenlijn wilt gaan gebruiken, dan wordt het tijd dat u het bedachte merk conform het merkenrecht gaat beschermen. Om een merk of logo te beschermen dient u uw merk altijd te laten registeren. Voor het kunnen deponeren van een merk dient u aan de voorwaarden gesteld door het BBIE te voldoen. Laat u informeren door de jurist voor merkenrecht om uw belangen bij het merk en product te waarborgen.

Benelux Bureau voor Intellectueel Eigendom

Om een merk te kunnen registreren dient het aan een aantal voorwaarden te voldoen, voordat u het bij het BBIE kunt deponeren. Het BBIE registreert alle aangemelde merken, waarbij een geregistreerd merk voor tien jaar wordt beschermd. Het merk dient te voldoen aan:

  • de eerbaarheid van de openbare orde;
  • het mag niet aanstotend zijn;
  • en het moet voldoende onderscheidend te zijn.

Het onderscheidend vermogen van een merk moet groot zijn. Des te meer het merk te onderscheiden valt van andere merken des te meer rechten kunnen in principe aan het merk worden toegekend. Het is dus altijd noodzaak om goed na te denken over een merk en om deze zoveel als mogelijk van andere merken te verschillen. Wordt uw merk geschonden dan haalt u uw recht via de jurist merkenrecht.

Schending merkenrecht

Binnen de zakelijke markt komt het nog weleens voor dat een nieuwer merk teveel op een reeds gedeponeerd merkt lijkt. Het kan daarbij de bedoeling van de concurrent zijn om doelbewust een deel van uw marktaandeel over te nemen, door gebruik te maken van kenmerken van uw merk. Dit schaadt dus uw omzetcijfers en heeft u feitelijke schade. Deze financiële schade kunt u verhalen op de schender van uw merkenrecht. Zorg ervoor dat u de juiste juridische kennis in huis haalt om uw gelijk binnen het merkenrecht te halen. Het nieuwe merk kan daartoe worden verwijderd met mogelijk een aanzienlijke financiële compensatie voor gelden winstderving.

Product registratie

Naast het registreren van het merk dient u ook nieuwe producten te laten registeren. Voor een nieuw idee waar uw onderneming veel geld aan kan verdienen dient u het patent voor het product idee aan te vragen. Dit doet u via een octrooibureau, zodat uw idee tegen concurrenten is beschermd. Anderen kunnen uw product niet zomaar overnemen. Wordt er toch door een concurrent een vergelijkbaar product op de markt gebracht dan kunt u via de jurist voor merkenrecht daar tegen optreden.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 73

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op