Met afbeeldingen zonder auteursrecht kan iedereen van die afbeelding gebruiken maken. Heeft u een tekst geschreven echter u wilt een afbeelding van een derde daarbij gebruiken dan moet u oppassen dat u het auteursrecht niet schendt. Het is zo verleidelijk om een afbeelding van een ander te gebruiken, echter u loopt de kans dat u daarbij het auteursrecht van de maker misbruikt. Om te voorkomen dat u afbeeldingen met auteursrecht gebruikt kunt u op het internet verschillende sites vinden waar afbeeldingen zonder auteursrecht worden aangeboden. Zodoende kunt u uw tekst mooi maken door daaraan een afbeelding te koppelen, zonder dat u de auteursrechten van een ander schaadt. Heeft u ook afbeeldingen op het internet gezet waarbij u het auteursrecht heeft en dit recht wordt misbruikt zonder uw toestemming dan schakelt u de advocaat voor auteursrecht nu in. Ook u kunt uw gelijk halen.

Waar zijn afbeeldingen zonder auteursrecht?

Het vinden van de juiste afbeelding zonder dat er een auteursrecht op zit is niet altijd even eenvoudig. Het kan zijn dat u daartoe verschillende sites moet afchecken om de juiste afbeelding zonder auteursrecht te vinden. Let wel dat u dan een site gebruikt waarbij duidelijk staat aangegeven dat de afbeeldingen gratis of free mogen worden geplaatst op uw eigen site, of voor andere doeleinden mogen worden gebruikt. Om ook van afbeeldingen zonder auteursrechten te kunnen gebruik maken zoekt u daartoe handig op het internet. De internet sites geven dus altijd toestemming dat u de afbeeldingen zonder auteursrecht zo mag gebruiken.

Wat te doen bij schending?

Het kan zijn dat een ander uw afbeelding toch gebruikt zonder dat u daartoe toestemming heeft gegeven. Uw auteursrechten over de afbeelding worden door een derde daarmee geschonden. Constateert u dergelijke voorvallen dan kunt u daartegen in verweer gaan door uw recht te halen. U kunt met de inzet van de advocaat voor auteursrecht uw gelijk halen door:

  • het opleggen van een verbod voor het verdere gebruik van uw afbeelding;
  • het verhalen van enig opgelopen schade door de publicatie van uw afbeelding elders;
  • het krijgen van compensatie voor enige winstderving;
  • en dergelijk.

Uw mogelijkheden zijn uitgebreid om uw auteursrechtelijke belangen te beschermen. Schakel de advocaat voor auteursrecht in om zo uw rechten te beschermen.

Niet alle afbeeldingen hebben auteursrecht

Het is niet zo dat alle afbeeldingen auteursrecht hebben. Vele makers van afbeeldingen bieden deze gratis aan voor een ieder die er maar gebruik van wil maken. Dit stimuleert uiteraard de groei van het internet en het gebruik van afbeeldingen zonder auteursrecht. Die makers hebben daarnaast ook afbeeldingen met auteursrecht in de aanbieding waarvan u gebruik kunt maken door een kleine vergoeding te geven. Zodoende kunt u profiteren van afbeeldingen zonder auteursrecht en indien gewenst kunt u eveneens gebruik maken van afbeeldingen waar welk auteursrecht op van toepassing is. Wilt u ook weten hoe u uw afbeeldingen met en zonder auteursrecht goed kunt beschermen op het internet, laat u dan voorlichten door de advocaat voor auteursrecht. Zodoende worden ook uw belangen goed behartigd.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 73

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op