Iemand die advocaat is geworden heeft daarvoor een juridische opleiding afgerond (meestal minimaal een HBO niveau opleiding). Een advocaat biedt zich aan, aan bedrijven of particulieren om juridische zaken af te handelen. Een advocaat is altijd partijdig bij een juridische kwestie. Dat wil zeggen dat de advocaat altijd in het voordeel spreekt van de partij die hem of haar heeft ingehuurd.

Een advocaat kan een particulier of bedrijf helpen met verschillende soorten zaken. Zo kan een advocaat u helpen met het opstellen of controleren van contracten. Een advocaat zorgt er dan voor dat er geen juridische fouten in het contract staan zodat u er altijd van verzekert bent dat u krijgt wat u toekomt.

Soorten juridische hulp

Ook kan een advocaat u helpen bij een strafrechtelijke recht zaak. Het werk van een advocaat kan binnen en buiten de recht zaak afspelen en dient u te adviseren over wat u het beste kunt doen. Ook zal uw advocaat het woord voeren tijdens de recht zitting. U kunt alles met uw advocaat bespreken over de betreffende strafrechtelijke kwestie, daar waar uw advocaat een geheimhoudingsplicht heeft. Alles wat u dus tegen uw advocaat zegt en met uw advocaat bespreekt is in vertrouwen en valt onder de geheimhouding.

Verschillende soorten advocaten

Een advocaat kiest tijdens zijn studie een bepaalde richting waar hij of zij zich in gaat specialiseren. Er zijn dus ook veel verschillende soorten advocaten. Doordat er veel verschillende advocaten zijn kunt u vaak heel goed geholpen worden door een bepaalde advocaat omdat zijn of haar expertise aansluit bij uw juridisch probleem.

Het is dus altijd van belang dat u de juiste advocaat inhuurt. Als u bijvoorbeeld een advocaat nodig heeft omdat iemand uw copyright rechten heeft geschonden, dan wilt u ook een advocaat die verstand heeft van auteursrechten en niet gespecialiseerd is in bijvoorbeeld arbeidsrecht.

Om u goed op weg te helpen met het kiezen van de juiste advocaat zullen we hier enkele veel voorkomende soorten advocaten voor u opsommen.

 • Advocaat auteursrecht, deze helpt u met alle zaken die temaken hebben met schendingen van het auteursrecht of alle andere juridische kwesties rondom auteursrechten.
 • Rechtsbijstand advocaat, deze advocaat helpt u met rechtsbijstand aan te vragen of alle zaken af te handelen die daarbij komen kijken. Ook als u problemen heeft met de rechtsbijstand dan kan deze advocaat u daarmee helpen.
 • Strafrecht advocaat, deze advocaat kan u helpen met alle strafrechtelijke zaken. Dit is een vrij breed geschoolde advocaat.
 • Advocaat onvermogen, dit is een advocaat die niet betaald wordt door de persoon die hij verdedigd. Deze advocaat wordt door de staat als rechtsbijstand bij de klant toegevoegd.
 • Advocaat bestuursrecht, deze advocaat kan u helpen met alle zaken rondom het bestuur van bijvoorbeeld een bedrijf.
 • Advocaat arbeidsrecht, deze advocaat houdt zich bezig met alle zaken die temaken hebben met arbeidsrecht. Denk hierbij voornamelijk aan opstellen van werkgevers en werknemers contracten. Ook helpt deze advocaat als er een geschil is tussen de werknemer en de werkgever, of als een van beide partijen zijn contractuele verplichtingen niet na komt.
 • Letselschade advocaat, deze advocaat helpt u als u letselschade heeft opgedaan of veroorzaakt.
 • Advocaat familierecht, deze advocaat helpt u met alle zaken die rondom uw familie gebeuren. denk hierbij aan scheidingen, erfenissen en dat soort zaken.
 • Incasso advocaat, deze advocaat helpt u als u problemen heeft met een incasso bureau.
 • Advocaat echtscheiding, deze advocaat zorgt er voor dat uw echtscheiding zo goed als mogelijk verloopt. Ook als u vindt dat er onrecht is aangedaan bij u tijdens de scheiding kan deze advocaat u helpen met dingen te verhalen.
 • Huurrecht advocaat, deze advocaat houdt zich bezig met alles wat speelt rondom de huur van een pand. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opstellen van huurcontracten en het afhandelen van geschillen tussen huurder en verhuurder.

Hulp nodig met een advocaat vinden

Als u een advocaat nodig heeft dan kan het best moeilijk zijn om de juiste te vinden. U wilt iemand hebben die u goed kan helpen en niet teveel kost. Daarnaast wilt u ook dat u zelf goed kunt opschieten met uw advocaat, want anders ontstaat er geen prettige werk relatie.

Als u vragen heeft over een juridische kwestie dan kunt u als eerst gratis contact met ons opnemen en dan helpen wij u verder met uw vraag. Wij proberen altijd een specialist voor u klaar te hebben zitten om u gratis te adviseren. Mocht er toch even niemand aanwezig zijn om u te helpen dan kunt u ons contacteren via de e-mail en dan reageren wij zo snel als mogelijk terug.

Vrijblijvend contact

Ook als u verdere hulp nodig heeft en een advocaat zoekt dan proberen wij u verder te helpen. we zullen u proberen te koppelen aan een goede advocaat uit uw eigen provincie. We hebben een breed bestaand aan goede advocaten door heel Nederland en kunnen u waarschijnlijk goed verder helpen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 73

(Lokaal tarief)

 1. Bel onze intakebalie
 2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
 3. De juiste advocaat wordt gezocht
 4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op